Op zondag 11 februari vond de tweede editie van de GO USA! Soccer Showcase plaats. Ditmaal was het Lavans Stadion van Helmond Sport de plaats van handeling. De Showcase is een event voor ambitieuze voetballers met de droom om te gaan spelen en studeren in de Verenigde Staten.

Organisatoren SportsGen en Go USA Talent in Sports (GUTS) waren voornemens om het event flink te laten groeien ten opzichte van vorig jaar. Dat lukte in meerdere opzichten. Zo verdubbelde het deelnemersaantal, werd de Showcase-staf uitgebreid met de ervaren coach en ex-prof Jean-Paul Verhees en werd het event bezocht door diverse Amerikaanse college coaches. Bovendien was er een bomvol programma met een ochtend- en middagdeel voor meiden en een middag- en avonddeel voor jongens (Onder-17 en Onder-20 jaar).

De deelnemers speelden demonstratiewedstrijden in het prachtige stadion en ontvangen hiervan videomateriaal en een persoonlijke evaluatie van Showcase-leiders Erik Visser, Jean-Paul Verhees en Rutger-Jan Bevers. Tussendoor kregen de deelnemers informatie, tips en inzichten over het maken van de stap naar Amerika via een presentatie en paneldiscussie. Achteraf was er ruimte om in gesprek te gaan met de college coaches.

Projectmanager Rowin Bouwmeester (SportsGen) over het event: ‘net als afgelopen jaar hadden we een relatief korte aanloopperiode doordat het vastzetten van de datum en locatie best een uitdaging bleek. Als je nagaat wat we in amper zes weken tijd hebben weten te realiseren dan mogen we daar echt heel trots op zijn. We blijven ook kritisch. Het was een geweldig event, maar er kunnen nog zoveel dingen beter. Wij kijken daarom nu al uit naar de volgende editie!’