Project omschrijving

In het kader van de internationale Coming Out Day 2017 is SportsGen door NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation gevraagd een campagne te ontwikkelen om aandacht te geven aan homoacceptatie en inclusie in de sport. In samenwerking met alle betrokken partijen is de #AllTogetherChallenge bedacht. De campagne werd afgetrapt met deze commercial:

Dankzij de VVCS en de KNHB speelden alle aanvoerders uit de Eredivisie, Jupiler League, Eredivisie Vrouwen en Hoofklassen Hockey tijdens het weekend van 14 en 15 oktober met de regenboogband om het statement af te geven dat sport voor iedereen is. We vertaalden de actie door richting het amateurvoetbal en wisten in enkele weken bijna 1500 sportteams te verblijden met de regenboogband.

Daarnaast riepen we sportend Nederland op om mee te doen aan een challenge waarbij teams de bal zo vaak mogelijk proberen hoog te houden terwijl de spelers elkaars hand vasthouden. Onder meer Ajax (Onder-19 en Vrouwen), PSV (Onder-16), AZ (Onder-16), VV Alkmaar (Vrouwen) en FC Dordrecht (Selectie) deden mee.

Meer info: