Project omschrijving

Profvoetballer worden is de droom van iedere jonge voetballer. Via een unieke samenwerking met twaalf profclubs helpt Jonger Oranje kinderen (5-17 jaar) om deze droom te verwezenlijken. Ed Kuijper bedacht Jonger Oranje in 2007 met als doel om talentvolle voetballers de kans te bieden om gescout te worden, maar vooral om kinderen de voetbaldag van hun leven te bezorgen. Plezier, vriendschap en talent staan daarbij centraal.

Inmiddels is Jonger Oranje uitgegroeid tot hét talentenplatform van Nederland. Jaarlijks organiseren we ruim 60 (!) Jonger Oranje evenementen door heel het land. Bijna 10.000 kinderen doen ieder jaar mee en sinds het oprichtingsjaar hebben ruim 125 spelers via Jonger Oranje de overstap gemaakt naar een Betaald Voetbal Organisatie.

In 2017 werd ook Jonger Oranje TalentScan gelanceerd. TalentScan is een innovatieve online scoutingstool die talentvolle voetballers controle geeft over hun ontwikkeling. Voetballers kunnen gratis een account aanmaken, een wetenschappelijk self-assessment invullen, feedback van scouts ontvangen op hun prestaties tijdens Jonger Oranje evenementen en direct aan de slag met hun verbeterpunten.

Het Jonger Oranje concept is inmiddels ook succesvol vertaald naar een Belgische (Jonge Duivels) en Italiaanse (Giovani Azzurri) variant.

Meer info: