In 2017 wordt Nederland massaal verliefd op de OranjeLeeuwinnen. Het team wint het Europees Kampioenschap en de FIFA kroont aanvaller Lieke Martens (FC Barcelona) tot beste speelster ter wereld. In 2019 sneuvelt het ene na het andere kijkcijferrecord en kijken maar liefst 5,5 miljoen mensen naar het team van Sarina Wiegman in de finale van de Women’s World Cup in Frankrijk. Nederland is op een Amerikaanse haar na wereldkampioen.

Vrouwenvoetbal leeft als nooit tevoren. Maar er zijn ook véél uitdagingen. Voor veel clubs in de Eredivisie Vrouwen is overleven nog steeds het voornaamste doel. Als het meezit staan er bij een Eredivisie-wedstrijd een paar honderd mensen langs de lijn. Profvoetbalster zijn betekent vaak nog leven van een veredelde onkostenvergoeding. Voor fans is het wekelijks een zoektocht naar uitslagen en beelden. De animo vanuit het bedrijfsleven om te sponsoren blijft beperkt. Er is inmiddels al veel over gezegd en geschreven.

Tijdens WHAT NEXT van SportsGen en Sportnext op donderdag 28 november 2019 (SportsGen HQ in Haarlem, 15:30 – 17:30 uur, onder voorbehoud) komen 3 thema’s van de snelstgroeiende teamsport van Nederland aan de orde: Prestaties, Podium en Poen. We bespreken met experts hoe we gezamenlijk het vrouwenvoetbal naar een hoger level kunnen tillen. WHAT NEXT?

Volg het event op social media via #WHATNEXT